Lepo zložena sladica...

Za 8 porcij potrebujete:

  • 100 g vetrcev
  • 200 g malin
  • 200 g jagod

Za čokoladno kremo:

  • 200 ml smetane
  • 50 g drobno mletega sladkorja
  • 40 g kakava v prahu
  • 100 g temne čokolade

Za belo kremo:

  • 200 ml kisle smetane
  • 100 ml smetane
  • 40 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žlico limonovega soka

Priprava:

1 Čokoladna krema: smetani dodajte sladkor in kakav ter vse skupaj zavrite. Kozico odstavite in dodajte koščke čokolade. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi. Kremo postavite v hladilnik, da se strdi. Nato jo stepite v gladko kremo.

2 Bela krema: zmešajte kislo smetano, čvrsto stepeno smetano, sladkor in limonov sok.

3 Očistite maline in jagode. Jagode prepolovite. Nekaj malin prihranite za konec, preostalo jagodičje pa pretlačite.

4 Čokoladno kremo razporedite po dnu kozarčkov. Po njej razporedite polovico vetrcev. Sledi mešanica sadja, nato plast bele kreme in spet vetrci. Po njih razporedite sadno mešanico in zaključite z belo kremo. Sladico okrasite z malinami.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.