Idealno za piknik v naravi ali pa za malico za otroke. Sendviče lahko spnete z zobotrebci, da bodo bolje 'stali'.

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 100 g)
  • sol
  • 2 žlici moke
  • 1 večje jajce
  • 1 žlico mleka
  • 5 žlic drobtin
  • 2 žlici drobno sesekljanih zelišč
  • olje za peko
  • 1 zrel avokado
  • 2 žlici limonovega soka
  • 4 žlice oljčnega olja
  • poper
  • 1 rdečo čebulo
  • 2 paradižnika
  • 4 polnozrnate žemljice
  • 4 žlice svežega sira
  • 6 solatnih listov

Priprava

Meso pokrijte s prozorno folijo, ga potolcite in z obeh straneh začinite s soljo. Zrezke povaljajte najprej v moki, nato v stepenem jajcu in na koncu v drobtinah z zelišči. Na srednji temperaturi jih zlato-rjavo ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači.

Avokado olupite, ga zrežite na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Preostal limonov sok stepite z oljem in polivko začinite s soljo in poprom. Očiščeno čebulo in paradižnike zrežite na drobne kocke. Stresite jih k avokadu in prelijte s polivko. Premešajte.

Prerežite žemlje in jih namažite s svežim sirom. Oplaknite solatne liste in jih osušite. Z njimi obložite žemljice. Na vsako polovico prazne žemlje dajte zrezek, nanj pa avokadovo mešanico. Pokrijte z drugim delom žemlje. Dobro stisnite skupaj. Vsako žemljo diagonalno prerežite in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 860 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 52 g, ogljikovi hidrati: 60 g.

Čarovnija okusa - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - APRIL 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.