Obrok s tunino...

Za 8 kosov potrebujete:

Za tunovo solato:

  • 185 g tunine v olju (odcejene)
  • 50 g majoneze
  • 2 mladi čebuli (samo bele dele)
  • 50 g kremnega smetanovega namaza
  • 1 žličko limonovega soka
  • morsko sol, sveže mleti črni poper

Za kruh:

  • 700 ml mlačne vode
  • 1 žlico suhega kvasa
  • 1 žlico drobno mletega sladkorja
  • 360 g moke
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico kisa
  • 350 g pirine moke
  • 1 žlico soli
  • 1 žlico sesekljanih začimb
  • 2 žlici sončničnih semen + semena za posipanje

Priprava:

1 Tunino stresite v skledo. Dodajte majonezo, drobno sesekljano mlado čebulo in smetanov namaz. Temeljito premešajte. Glede na okus dodajte še limonov sok, sol in poper.

2 Za pripravo kruha v skledo vlijte malo mlačne vode. Dodajte sladkor, kvas in 1 žlico moke. Zmešajte in pustite stati 5 do 10 minut. Nato dodajte olje, kis, preostalo moko, pirino moko in sol. Prilijte preostalo vodo ter vse skupaj dobro pregnetite. Nato dodajte še zelišča in sončnična semena. Testo naj nato na toplem vzhaja približno 40 minut.

3 Namastite dva pravokotna pekača. Testo oblikujte v 2 štruci in ju položite v pekača. Potresite ju s sončničnimi semeni in ju pustite počivati še nekaj minut. Kruh nato približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

4 Po peki vzemite pekača iz pečice in počakajte, da se kruh ohladi. Zrežite ga na rezine in jih obložite s tunovo solato.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.