Omaka bo še bolj okusna, če ji dodate še malo kaper iz kozarca. Če ne marate fižola, ga lahko nadomestite z 250 g graha (zamrznjenega ali iz pločevinke).

Za 4 osebe potrebujete

• 1 pločevinko belega fižola (250 g)

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 2 žlici olivnega olja

• 250 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)

• sol, poper

• čili v prahu

• 400 g širokih rezancev

• 1 pločevinko tunine (v lastnem soku, 150 g)

Priprava

Fižol odcedite na cedilu. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen, da posteklenita. Dodajte paradižnik in zavrite. Nato dodajte še fižol, začinite s soljo, poprom in čilijem ter kuhajte približno 10 minut.

Testenine skuhajte al dente po navodilu z embalaže. Tunino odcedite na cedilu in jo razdrobite na koščke. Vmešajte jo v paradižnikovo omako.

Testenine odcedite in jih vmešajte v omako. Po potrebi še začinite in prilijte malo vode od testenin. Postrezite in po želji okrasite z zelišči.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 520 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 86 g.Omaka bo še bolj okusna, če ji dodate še malo kaper iz kozarca. Če ne marate fižola, ga lahko nadomestite z 250 g graha (zamrznjenega ali iz pločevinke).

Lisa - 4/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.