Poslastica iz ponve, ki jo boste pripravljali pogosto

Za 4 osebe potrebujete

Za nadev:

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 14 redkvic (tanke rezine)
  • 400 g zrnate skute
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja

Za testo:

  • 8 jajc
  • sol
  • poper
  • 3 do 4 žlice smetane
  • 30 g drobno nastrganega parmezana
  • 3 žlice mešanih sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj)
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 1 žlico olja

Priprava

V srednje veliki ponvi segrejte maslo in nanj stresite redkvice. Zmanjšajte temperaturo, redkvice dušite 4 do 5 minut in jih občasno premešajte. Nato jih shranite na toplem.

Ločite 2 rumenjaka od beljakov in 2 beljaka prihranite za pozneje. Preostala jajca in rumenjaka začinite s soljo in poprom in dodajte smetano in parmezan. Vse skupaj dobro stepite. Iz beljakov stepite trd sneg, ga primešajte jajčni zmesi in vse skupaj začinite z zelišči.

V večji ponvi segrejte četrtino masla in na njem specite omlete. Na prvi strani jih pecite 3 do 4 minute, na drugi pa 1 do 2 minuto. Zrnato skuto začinite s soljo in poprom ter jo namažite po polovicah omlet ter jih potresite z redkvicami. Prepognite, porazdelite po krožnikih in jih potresite s preostalimi redkvicami in peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Čarovnija okusa - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.