Pridih Skandinavije med okusnim obrokom...

Za 4 osebe potrebujete:

  • ¼ rdeče čebule
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 4 vejice koprca
  • 3 žlice medu
  • 10 žlic olivnega olja
  • 200 g krompirja
  • 600 g stročjega graha
  • 100 g kumare
  • 100 g redkvic
  • 400 g fileja dimljene postrvi ali skuše
  • 2 solatna srčka
  • 40 g kaper
  • sol, poper

Priprava:

1 Olupljeno rdečo čebulo drobno sesekljajte. Stresite jo v skledo, dodajte gorčico, sesekljan koprc, med in olivno olje. Dodajte še sol in poper. Krompir 20 minut kuhajte v vreli slani vodi, ga odcedite in počakajte, da se ohladi. Stročji grah 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, nato pa ga ohladite pod tekočo hladno vodo.

2 Krompir zrežite na rezine in jih dodajte polivki. Stročji grah prepolovite. Očistite kumaro in redkvice. Oboje zrežite na tanke rezine.

3 Dimljeno ribo razdelite na 4 kose. Solato zrežite na trakove, jih stresite v skledo in dodajte krompir, redkvice, kumaro in grah. Povrhu razporedite filet dimljene ribe in solato potresite s kaprami.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.