Njami!

Za 8 kosov potrebujete:

  • 250 g moke
  • 1 jajce + 1 jajce za mazanje
  • 80 g zmehčanega masla + maslo za namastitev
  • 50 g pasirane skute
  • sol

Za nadev:

  • 300 g kuhanega olupljenega krompirja
  • 100 g mlade špinače + špinača za okrasitev
  • 190 g kisle smetane
  • 1 sveže jajce
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 6 trdo kuhanih jajc

Priprava:

1 Moko presejte na delovno površino, dodajte 1 jajce, maslo, skuto in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Krompir nastrgajte v skledo, dodajte sesekljano špinačo, kislo smetano, jajce, sol in poper ter vse skupaj premešajte.

3 Namastite tortni model. Dve tretjini testa razvaljajte v 2 mm debel krog, z njim obložite model in oblikujte 2 cm visoke robove. Po testu razporedite nadev in po njem še trdo kuhana jajca. V krog razvaljajte še preostalo testo, ga razgrnite po jajcih in dobro zatisnite robove.

4 Testo na več mestih prebodite z vilicami in slano torto približno 40 do 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Tik pred koncem testo premažite s stepenim jajcem in torto zlato zapecite. Po peki naj se ohladi, nato pa jo zrežite na kose in jih potresite s svežo špinačo.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.