Česen bo špinači dodal čudovito aromo

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 500 g špinače
  • 4 lososove filete (po 160 g, brez kože)
  • 2–3 žlice limonovega soka
  • sol
  • grob poper
  • 3 žlice masla
  • 1 žlico repičnega olja

Priprava

Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na drobne kocke. Očistite špinačo. Lososove filete na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih obrišite in jih po želji še lahno zarežite z nožem. Nakapajte jih z 1 do 2 žlicama limonovega soka in jih začinite s soljo in poprom.

V večji ponvi segrejte maslo in ribje filete z vsake strani pecite 3 do 4 minute.

V drugi ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte neožeto špinačo, ponev pokrijte in špinačo dušite 1 do 2 minuti, da pade skupaj. Začinite jo s soljo, poprom in malce limonovega soka. Postrezite jo ob lososu. Zraven tekne kuhan krompir s peteršiljem.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Lisa - 25/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 25/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.