Nutelo, ki je narejena iz zmletih lešnikov, kakava in mleka, so razvili v Italiji med drugo svetovno vojno, da bi iz skopih zalog dobili več čokolade. Preplet mlečne čokolade in lešnikov najdemo tudi v gianduji, čokoladni kremi z lešniki, ki so jo v 19. stoletju ustvarili v Torinu in je prednica nutele.

Sestavine za 2 skodelici

  • 2 žlici masla
  • 50 g nutele
  • 1 jajce velikosti L
  • 2 žlici mleka
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • 3 žlice sladkorja
  • 6 žlic moke z dodanim sredstvom za vzhajanje
  • ščepec soli
  • po želji 40 g nasekljanih lešnikov, po želji praženih

Priprava

V veliki skodelici zmešamo maslo in nutelo. 20–30 sekund ju segrevamo v mikrovalovni pečici, da se raztopita.

Z vilicami primešamo najprej jajce, nato pa mleko, vaniljev izvleček in sladkor. Dodamo moko in sol. Zmešamo, da dobimo gladko testo. Vmešamo nasekljane lešnike.

Testo razdelimo v dve skodelici. Vsako posebej damo v mikrovalovno pečico za minuto in pol do dve minuti in pol, da testo naraste in postane čvrsto.

Predlogi za okrasitev: stepena smetana, nutela, krema iz penic, ganaš z mlečno čokolado, karamelna omaka, sladkor v prahu, nasekljani lešniki ali sveže maline.

Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.