Sladica iz ajdove kaše, ki je bolj zdrava kot se zdi

Za 4 osebe potrebujemo

  • 100 g ajdove kaše
  • 5 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 20 g kakava
  • 40 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 50 g marelične marmelade

Za čokoladni preliv:

  • 100 g jedilne čokolade
  • 20 g masla

Priprava

Ajdovo kašo skuhamo v slani vreli vodi, da se zmehča (20 minut), jo odcedimo in ohladimo. Zmehčano maslo, rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo moko, kakav, pecilni prašek in na koncu še kuhano ajdovo kašo. Vse skupaj dobro premešamo.

Iz beljakov naredimo trd sneg in ga previdno vmešamo v maso iz kaše. Vse skupaj damo v pekač, ki smo ga premazali z maslom ali obložili s peki papirjem. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 180 °C.

Nato pecivo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega po vrhu premažemo z marelično marmelado, prelijemo s čokoladnim prelivom in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Čokoladni preliv: Jedilno čokolado raztopimo nad soparo in ji primešamo maslo, da je čokolada bolj voljna.

Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.