Tako zelo preprosto.

Za 2 porciji potrebujete:
  • 100 g robid + nekaj robid za okrasitev
  • 1–2 žlici sladkorja v prahu
  • 300 g smetanove kreme (ali maskarponeja)
  • 50 g grobo zdrobljenih mandljevih piškotov (amaretti)
Priprava:

1. Robidam primešajte sladkor, jih rahlo pretlačite in pustite stati približno 10 minut.

2. V skodelice izmenično razvrstite piškote, robide in smetanovo kremo (ali maskarpone). Zadnji sloj naj bo krema. Okrasite s preostalimi malinami.

In še en namig: glede na sezono in okus lahko uporabite tudi drugo sadje, na primer maline ali borovnice, in pa tudi piškote – beljakove poljubčke ali pa cantuccine.

Čas priprave: približno 15 minut
Na porcijo približno 690 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 46 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.