Okusen obrok z vitamini...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g drobne leče
  • 100 g korenja
  • 80 g korenine peteršilja
  • 1 manjšo čebulo
  • 200 g sladkega krompirja
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 vejice rožmarina
  • 4 vejice peteršilja
  • 50 g rukole

Priprava:

1 Lečo čez noč namočite v hladni vodi. Očistite korenje, korenino peteršilja, sladki krompir in čebulo. Sladki krompir, korenje in korenino peteršilja zrežite na rezine. V ponvi segrejte olje in na njem približno 10 minut pecite korenje, korenino peteršilja in sladki krompir. Dodajte kolesca čebule in vse skupaj pražite še 5 minut.

2 Odcedite lečo in jo na olivnem olju dušite 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom ter počakajte, da se ohladi. Potrgajte iglice rožmarina in lističe peteršilja, vse skupaj drobno sesekljajte in zmešajte z lečo, zelenjavo in rukolo.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.