Kuskus je odličen za poletne solate

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g kuskusa
  • 800 ml juhe
  • 2 srednje velika jajčevca
  • sol
  • 100 ml oljčnega olja
  • 4 korenčke
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko tekočega medu
  • sok pol limone
  • 1 skodelico kuhane leče
  • 200 g gostega jogurta

Priprava

Kuskus prelijte z vrelo juho in ga pustite stati. Ko posrka vso tekočino, mu primešajte kocko masla. Oplaknjena jajčevca zrežite na tanke rezine, jih solite in pustite stati približno 15 minut. Nato jih obrišite s papirnato brisačo. Rezine popecite na olju in jih ponovno osušite s papirnato brisačo. Očiščeno korenje zrežite na obročke, jih podušite na maslu in jih lahno solite. Primešate jim lahko še med in limonov sok.

Kuskusu primešajte korenje, lečo in jajčevce ter ga okrasite z jogurtom. Solato lahko postrežete toplo ali hladno.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Čarovnija okusa - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.