Odlična priloga ob jedeh iz žara

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 veliki rdeči papriki
  • 1/2 majhne bele štruce ali 1 bageto
  • 6 žlic olja
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 1 rdečo čebulo
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • sesekljan drobnjak

Priprava

Segrejte žar, nanj položite papriki in ju pecite z vseh strani toliko časa, da se koža obarva črno. Nato ju denite v skledo in jo za nekaj minut pokrijte. Papriki nato olupite in ju zrežite na trakove.

Kruh zrežite na rezine, jih nakapajte z oljem in začinite s soljo in poprom. Rezine na obeh straneh zlato rjavo popecite na žaru.

Olupljeno čebulo zrežite na tanke rezine in jih zmešajte z vinskim kisom in mleto papriko. Dodajte še čebulo, pečeno papriko in kocke kruha. Solato potresite z drobnjakom, jo lahno premešajte in postrezite.

Namig: solata bo še boljša, če jo boste prej postavili v hladilnik. Kruh lahko dodate tik pred serviranjem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.