Lahek recept primeren tudi za tiste, ki so intolerantni na laktozo

Za 4 osebe potrebujete

Za posipanje in prelivanje:

  • 3 žlice riževega kisa
  • 3 žlice sladkorja
  • pol skodelice majoneze iz tofuja
  • 2–3 žlice sojine omake
  • 2 žlički mirina
  • pol žličke mletega ingverja
  • 1 list alge nori
  • 3 žlice praženih sezamovih semen (brez olja)

Za solato:

  • 300 g tofuja
  • 250 g kumare
  • 2 rdeči papriki
  • 1 zrel avokado
  • 2 mladi čebuli

Priprava

Zmešajte kis, majonezo iz tofuja, sojino omako, mirin in ingver ter mešanico postavite na hladno. Alge položite na rešetko pečice, segrete na 220 stopinj. Pecite jih 5 minut in nato strite v prah. Primešajte še sezamova semena.

Tofu zrežite na pravokotnike. Očistite zelenjavo. Kumaro zrežite na tanke rezine, avokado prepolovite, izdolbite meso sadeža in ga zrežite na tanke rezine. Papriki očistite, odstranite semenja in belo kožico ter ju zrežite na večje kose. Čebulo zrežite na rezine. Zmešajte vso zelenjavo in jo porazdelite po skodelicah. Solato potresite s čebulo, prelijte s polivko in potresite z mešanico alg in sezama.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.