Polna svežine in vitaminov

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 rdečkasto solato (hrastovka)
  • 1 zeleno solato (lollo biondo)
  • 4 žlice zelene kreše
  • 100 g gorgonzole
  • 2 pomaranči
  • 80 g slanine v kosu
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 1 žlico limonovega soka
  • sol

Priprava

Temeljito oplaknite obe vrsti solate, ju otresite in lističe natrgajte na koščke. Gorgonzolo zrežite na kocke.

Pomaranči olupite in ju razdelite na krhlje. Slanino zrežite na paličice in jih brez dodatka maščobe popražite v teflonski ponvi.

Zmešajte oljčno olje in obe vrsti sokov, sol in malce sladkorja.

Solato porazdelite po skodelicah in jo obložite s sirom, pomarančami in slanino. Nakapajte s polivko in potresite s krešo.

Čas priprave: približno 15 minut.

Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 16 g.

Čarovnija okusa - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - APRIL 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.