Hitro zelenjavno kosilo, vendar ne na račun okusa!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g rdeče leče
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 rdečo papriko
  • 100 g redkvice
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 solato
  • 4 žlic olivnega olja
  • 2 žlici zrnate gorčice
  • 1 limono
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 jajca

Priprava:

1 Rdečo lečo skuhajte po navodilih z embalaže in počakajte, da se ohladi. Očistite stročji fižol in ga nekaj minut kuhajte v vreli vodi. Po kuhanju ga odcedite.

2 Očistite papriko, redkvice, čebulo in solato ter zelenjavo zrežite na majhne koščke.

3 Zmešajte olivno olje, gorčico, iztisnjen sok limone, sol in poper. Pripravljeno polivko vmešajte v zelenjavo in dodajte še kuhano lečo in fižol.

4 Solato razporedite po krožnikih, dodajte trdo kuhano jajce in jed postrezite s kruhom.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.