Poizkusite ne bo vam žal...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 320 g špagetov
  • 1 koromač
  • 150 g belušev
  • 1 čebulo
  • 100 g slanine
  • 1 žlico olivnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • parmezanove ostružke

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.

2 Očistite koromač in beluše ter jih zrežite na manjše koščke. Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.

3 Slanino zrežite na manjše koščke, ki jih nato popražite v rahlo naoljeni ponvi. Dodajte narezan koromač, beluše in čebulo. Popecite in začinite s soljo in poprom. Prilijte malo vode in jed kuhajte približno 10 minut.

4 Zelenjavi primešajte špagete in jed ​​segrejte. Razporedite jo po krožnikih in potresite s parmezanom.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.