Testenine so vedno prava izbira...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 320 g špagetov
  • sol
  • 1 pest bazilike + baziliko za okrasitev
  • 1 strok česna
  • 1 žlico pinjol + pinjole za posipanje
  • 1 žlico nastrganega parmezana
  • sveže mleti črni poper
  • 70 ml olivnega olja + olje za cvrenje
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 150 g mocarele

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.

2 V sekljalniku ukašite lističe očiščene bazilike, strok česna, pražene pinjole, nariban parmezan, sol, poper in oljčno olje.

3 Paradižnike sesekljajte in jih popražite na malo olja. Prilijte malo vode in jih malce pokuhajte. Nato primešajte odcejene testenine in jih segrejte.

4 Testeninam primešajte pesto in jih potresite s sesekljano mocarelo, poprom in praženimi pinjolami. Okrasite z lističi bazilike.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.