Idealno za hitro, a zdravo kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g špagetov
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • 500 g škampov
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 600 g školjk
  • pest peteršilja
  • 200 ml suhega belega vina
  • 200 g češnjevih paradižnikov

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite. Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na rezine.

2 V večji ponvi segrejte oljčno olje na njem prepražite čebulo in česen. Dodajte očiščene školjke in prilijte vino.

3 Nekaj minut kuhajte na srednji temperaturi in vse skupaj občasno premešajte. Školjke bi se morale odpreti po 5 minutah. Škampe očistite in olupite.

4 Ko se vino pokuha, dodajte paradižnike, zrezane na polovice, in olupljene škampe ter vse skupaj pustite vreti 3 minute. Na koncu primešajte testenine in sesekljan peteršilj.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.