Zdrava juha...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 20 g masla
  • 2 šalotki
  • 4 stroke česna
  • 1 srednje velik krompir
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 500 g sveže špinače
  • ½ šop peteršilja
  • 150 ml smetane
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 mladi čebuli

Priprava:

1 Na segretem maslu popražite drobno sesekljano šalotko. Dodajte tanke rezine česna. Nato primešajte grobo nastrgan olupljen krompir in vse skupaj premešajte.

2 Sestavine stresite v zelenjavno juho, dodajte oprano špinačo in vse skupaj kuhajte 10 minut. Nato dodajte grobo sesekljan peteršilj in premešajte.

3 Primešajte še smetano in juho začinite s soljo in poprom. Razdelite jo v skodelice, nakapajte s kislo smetano in potresite s sesekljano mlado čebulo. Na koncu juho lahno popoprajte in jo takoj postrezite.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.