Pri tej nebeški jedi ne boste pogrešali mesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 kg listne špinače
  • sol 
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 600 g paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 50 g masla
  • 40 g moke
  • 200 g smetane
  • 300 ml mleka
  • 1 žlico posušenih provansalskih zelišč
  • 5 jajc
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 12–15 listov za lazanje (ki jih ni treba kuhati)
  • 200 g nastrganega sira
  • malce peteršilja

Priprava

Špinačo očistite, jo temeljito oplaknite in približno 5 minut blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju odlijte vodo, špinačo odcedite in iztisnite vso tekočino. Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Paradižnike oplaknite, jih očistite in zrežite na rezine. Česen olupite in ga zrežite na kocke.

Špinačo in čebulo podušite na maslu, poprašite z moko in vse skupaj malce popražite. Prilijte smetano in mleko ter dodajte česen in provansalska zelišča. Mešajte in pustite lahno vreti približno 2 minuti. Ponev odstavite. Primešajte jajca in mešanico začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). V model za narastke izmenjaje zložite liste za lazanjo, špinačo z omako in sir. Zaključite s špinačo in sirom. Lazanjo približno 50 minut pecite na srednji rešetki. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Grobo jih sesekljajte in potresite po lazanji.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo: približno 970 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati: 64 g.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.