Slastna omleta z gobicami, špinačo in mocarelo ki si jo lahko pripravita za krepak zajtrk ali poopldansko malico

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g rjavih šampinjonov
  • 200 g mlade špinače
  • 8 jajc
  • 8 žlic mleka
  • sol
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 2 žlici olja
  • 150 g mocarele

Priprava

Gobe odrgnite z vlažno krpo, jih očistite in prepolovite ali pa zrežite na četrtine. Špinačo oplaknite, jo preberite in odcedite. V skledi razžvrkljajte jajca in mleko. Mešanico krepko začinite s soljo, poprom in muškatom.

V večji teflonski ponvi segrejte olje. Na njem med mešanjem približno 4 minute pecite gobe. Nato dodajte špinačo in jo malce podušite. Enakomerno prelijte z jajčnim mlekom in vse skupaj na nizki temperaturi pustite zgoščevati 7 do 8 minut.

Mocarelo odcedite, jo zrežite na majhne koščke in jo 2 minuti pred koncem peke porazdelite po omleti in počakajte, da se stopi. Omleto po želji okrasite z zelišči in jo zrežite na kose.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Lisa - 45/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 45/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.