Pester in zdrav obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 rezine toasta
  • 2 jajci
  • 30 g parmezana
  • olje za cvrenje
  • 300 g mlade špinače
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rdečo čebulo
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 pomarančo
  • 50 g orehov
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g svežega sira

Priprava:

1 Toast zrežite na kocke. Jajci stepite z nastrganim parmezanom in v mešanico pomoči kocke kruha.



2 V ponvi z debelejšim dnom segrejte olje in na njem zlato rjavo popecite kruhove kocke. Odcedite jih na papirnati brisači.



3 Zmešajte očiščeno špinačo, sesekljano papriko in čebulo. Temeljito olupite pomarančo in med ločevalnimi kožicami izrežite fileje. Dodajte jih drugim sestavinam v skledi.



4 Zmešajte olivno olje, sveže iztisnjen pomarančni sok, polovico sesekljanih orehov, sol in poper. Polivko razporedite po solati, lahno premešajte, jo razporedite po krožnikih in potresite s svežim sirom in popečenimi kruhovimi kockami. Solato pred serviranjem potresite z grobo sesekljanimi orehi in jo začinite s soljo in poprom.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.