Palačinke v pomladnih barvah...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 jajc
  • 200 g pasirane skute
  • 80 g mlade špinače + mlado špinačo za okrasitev
  • 100 ml mleka
  • 2 stroka česna
  • ščepec soli
  • 140 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • olje za cvrenje
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 V skledo ubijte 2 jajci. Dodajte skuto in vse skupaj stepite. Špinačo prelijte z vrelo vodo, odcedite, iztisnite odvečno tekočino in špinačo sesekljajte v električnem mešalniku. Prilijte mleko in vse skupaj gladko zmešajte. Špinačno mleko primešajte skuti z jajci. Dodajte strt česen in sol ter moko s pecilnim praškom.

2 Pripravljeno testo z zajemalko vlijte v vročo naoljeno ponev specite približno 1 cm debelo palačinko. Na obeh straneh jo zlato zapecite. Preostale palačinke pripravite na enak način.

3 Ponev naoljite in vanjo ubijte preostala jajca. Pecite jih toliko časa, da zakrknejo, rumenjak pa ostane še malo tekoč. Začinite s soljo, poprom in jajca postrezite s palačinkami s svežo špinačo.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.