Hitro na mizi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjskega fileja
  • 4 žlice olja
  • 1 žlico gorčice
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 oranžno papriko
  • 1 rdečo papriko
  • 1 čili
  • 2 čebuli
  • ½ pora
  • 2 paradižnika
  • 100 g hrena

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na trakove. Primešajte jim malo olja, gorčice, soli in popra ter pustite meso počivati nekaj minut.

2 Na preostalem olju na visoki temperaturi najprej rjavo zapecite koščke mesa in dodajte še koščke paprik, čilija, čebule in pora. Prilijte še malo vode in pražite 3 do 4 minute.

3 Na koncu dodajte koščke paradižnikov in jed začinite s soljo. Olupite hren, ga drobno nastrgajte in ga potresite po jedi. Zraven postrezite riž.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.