Mmmm ribica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • sol, sveže mleti poper
  • olje

Za pire:

  • 500 g sladkega krompirja
  • 50 g masla
  • sol

Za omako:

  • 100 ml rdečega vina
  • 100 g brusnic
  • 10 g drobno mletega sladkorja
  • 1/2 čilija
  • 3 vejice timijana
  • peteršilj

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga natrite s soljo in poprom. Nato ga z obeh strani popecite v naoljeni ponvi. Položite ga v pekač in ga 11 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Olupite sladki krompir in ga zrežite na majhne kocke. Stresite ga v slano vodo, dodajte maslo, zavrite in kuhajte približno 30 minut. Po koncu kuhanja ga odcedite, dodajte maslo in ga pretlačite.

3 Meso vzemite iz pekača in omaki dodajte rdeče vino, brusnice in sladkor. Segrejte in pustite lahno vreti 5 minut. Dodajte sesekljan čili in timijan ter omako kuhajte še 5 minut. Odcedite odvečno vodo, omako pretlačite s paličnim mešalnikom in jo še začinite. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pirejem sladkega krompirja in brusnično omako. Jed potresite s peteršiljem.

Liza - 08/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 08/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.