Mešanica pečenega krompirja in paradižnikov, bo poskrbela za simfonijo v vaših ustih

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g krompirja
  • 4 žlice olja
  • sol
  • poper
  • 600 g svinjskega fileja
  • 500 g rdečih in rumenih češnjevih paradižnikov na latih
  • 4 rezine slanine
  • nekaj lističev žajblja
  • 200 ml juhe

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir oplaknite, ga oščetkajte in narežite na debelejše rezine. V skledi ga zmešajte z 2 žlicama olja ter začinite s soljo in poprom. Krompir nato porazdelite po velikem, plitvem pekaču in ga približno 15 minut pecite na drugi rešetki od spodaj.

Začinite svinjski file. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve. Paradižnike oplaknite, jih na hitro popecite v ponvi in začinite.

Slanino prerežite počez in z njo obložite file. Po 10 minutah peke ga skupaj s paradižniki in žajbljem položite v pekač. Prilijte juho in vse skupaj pecite še približno 15 minut. Po želji jed okrasite še z malo svežega žajblja.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Lisa - 34/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 34/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.