Odlična ideja za topel obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 svinjske kotlete
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici olja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 2 vejici timijana

Za njoke:

  • 130 g krompirja
  • 300 g moke
  • 1 in pol žličke soli
  • 3 žlice olja
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 50 g masla
  • 10 žlic drobtin

Priprava:

1 Meso lahno potolcite, ga ob straneh nekajkrat zarežite, da se med peko ne bo zvijalo, in kotlete začinite s soljo in poprom.

2 V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga vzemite ven in na maščobi popecite sesekljano čebulo in rezine česna. Po minuti praženja dodajte paradižnike in timijan, vse skupaj solite in ponev znova položite meso. Vse skupaj postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, in meso pecite približno 15 minut.

3 Krompir skuhajte v oblicah in počakajte, da se ohladi. Nato ga olupite in nastrgajte v skledo. Dodajte moko, sol, olje in jajci ter vse skupaj dobro premešajte. Postopoma dodajte še mleko in zmešajte gosto testo. S pomočjo dveh žličk oblikujte njoke in jih približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite.

4 V ponvi stopite maslo, na njem malce popražite drobtine in dodajte njoke, ki jih še malo popražite. Postrezite s kotleti.

Liza - 43/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 43/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.