Sezona žara odprta!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 svinjske kotlete (po 200 g)
  • 2 žlički začimb za žar
  • 4 majhne bio pomaranče
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 vejice timijana
  • 100 g rezin pršuta
  • olivno olje

Priprava:

1 Očistite meso, ga oplaknite in otrite. Potresite ga z začimbami in sokom 1 pomaranče.



2 Oplaknite rožmarin in timijan ter zelišča otresite do suhega. Nato naredite 4 majhne šopke in jih položite na meso.



3 Kotlete z zelišči zavijte v pršut in jih položite na srednje vroč žar.



4 Z obeh strani jih pecite približno 15 minut, med peko jih večkrat premažite z olivnim oljem. Oplaknite preostale pomaranče, jih otrite do suhega in jih zrežite na rezine. Z obeh strani jih malce popecite na žaru in jih ponudite k mesu.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.