Kuhajmo tudi med tednom!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g svinjskega fileja
  • morsko sol, sveže mleti barviti poper
  • 1 žlico olivnega olja + olje za meso
  • 1 žlico masla
  • 300 g koščkov gob
  • 100 g porovih obročkov
  • 2 olupljeni in na krhlje zrezani čebuli
  • 4 olupljene in na tanke rezine zrezane stroke česna
  • 2 drobno sesekljani vejici rožmarina
  • 100 ml belega vina

Priprava:

1 Pečico segrejte na 200 stopinj. Svinjski file natrite s soljo in poprom ter ga premažite z olivnim oljem. V nepregorni posodi segrejte 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodajte gobe, por, čebulo, česen in rožmarin. Med mešanjem na srednji temperaturi pražite nekaj minut. Nato prilijte vino.

2 V drugi ponvi na malo olja z vseh strani rjavo popecite meso. Nato ga položite v ponev in vse skupaj v pečici pecite 8 minut. Meso pred serviranjem zrežite na rezine. Jed razporedite po krožnikih in zraven postrezite pečen krompir in zelenjavno solato.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.