Nad okusi boste navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjskega fileja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 vejice žajblja
  • 4–8 rezin suhe šunke
  • olivno olje
  • 300 g leče
  • 120 g korenja
  • 120 g korenine peteršilja
  • 100 g gomolje zelene
  • 1 rdečo čebulo
  • 2 stroka česna
  • 60 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 pesti zelišč (peteršilj, timijan …)
  • 3 žlice balzamičnega kisa

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na rezine in jih začinite s soljo in poprom. Na vsako rezino dajte nekaj lističev žajblja, meso zvijte in ga spnite z zobotrebcem.

2 Zvitke približno 2 minuti z vsake strani pecite na olivnem olju. Nato jih dajte v pečico in jih pri 180 stopinjah pecite še 10 minut.

3 Lečo skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže in jo po kuhanju odcedite. Očistite zelenjavo, jo zrežite na kocke, olupljeno čebulo in česen pa na rezine.

4 V ponvi stopite polovico masla in na njem najprej popražite čebulo in česen, po 2 minutah dodajte zelenjavo in vse skupaj pražite še 8 minut.

5 Dodajte lečo, vse skupaj začinite s soljo, poprom in zelišči.

6 Na koncu dodajte preostalo maslo in balzamični kis. Zelenjavo postrezite z mesom.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.