Okusi Tajske na vašem krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna s kožo in brez kosti
  • olje
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 100 ml perutninske juhe
  • 2 stebli limonske trave
  • 2 papriki
  • 4 večje šampinjone
  • 1 manjši por
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 limeto
  • ribjo omako
  • koriandrove lističe

Priprava:

1 Piščanca zrežite na kocke in jih popecite na olju. Dodajte kari pasto in meso pražite še 1 minuto.

2 Prilijte kokosovo mleko in juho. Dodajte strti stebli limonske trave, koščke paprik, šampinjonov in pora. Nato primešajte še prepolovljene paradižnike in vse skupaj pustite lahno vreti 10 do 15 minut.

3 Odstranite limonsko travo. Omako začinite z limetinim sokom in ribjo omako. Okrasite s koriandrovimi listi in postrezite z rižem.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.