Slastne in sveže kumare v odlični kombinaciji s testeninami

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g majhne bele čebule (ali druge sorte sladkastega okusa)
  • 6 žlic oljčnega olja
  • grobo sol
  • strt črni poper
  • 400 g testenin (durum)
  • 1 ozko kumaro, zrezano na tanke rezine
  • 5 žlic vinskega kisa
  • 4 žlice drobno sesekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, meta, pehtran)

Priprava

Čebulo olupite in jo zrežite na 4 do 5 mm debele rezine ter te razdelite na posamezne obročke. Pečico segrejte na 200 °C in v zgornjo tretjino pečice potisnite rešetko. Večji pekač premažite z 1 žlico olja, po njem razporedite čebulo in jo nakapajte z 2 žlicama olja. Enakomerno jo začinite s soljo in poprom ter jo pecite približno 10 minut, da se obarva lepo zlato. Nato jo obrnite in jo popecite še z druge strani. Med tem zavrite večjo količino vrele slane vode in v njej al dente skuhajte testenine. Po koncu kuhanja jih odcedite.

V ponvi segrejte preostalo olje, nanj stresite kumare in testenine ter vse skupaj nakapajte s kisom. Potresite z zelišči, jed začinite s soljo in poprom ter vse skupaj premešajte. Na koncu po jedi potresite še čebulo.

Namig: čebulne obročke lahko daste v plastično posodo s pokrovom ali pa vrečko, dodate olje in pretresete. Tako bo olje lepo prekrilo čebulo.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 89 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.