Lepa barvna igra, slastno zaokrožena s sveže nastrganim parmezanom

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g fetuccinov
  • sol
  • 500 g mlade špinače
  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 200 g drobnih koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 75 g parmezana (v kosu)

Priprava

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Med tem špinačo temeljito oplaknite pod hladno vodo, jo očistite in malce odcedite. Očistite mlado čebulo, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Česen olupite in ga zrežite na drobne kocke.

V večji ponvi segrejte olivno olje. Na njem med mešanjem popražite česen in svetle čebulne obročke. Dodajte mokro špinačo in jo malce podušite. Dodajte paradižnike, previdno premešajte in omako na hitro pogrejte.

Testeninam odlijte vodo in jih odcedite. Pri tem prestrezite skodelico vode. Testenine primešajte zelenjavi in jih začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Po potrebi primešajte še malo vode od kuhanja testenin. Po testeninah tik pred serviranjem nastrgajte parmezan. Na koncu jih potresite še z zelenimi čebulnimi obročki in praženim sezamom.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Lisa - 45/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 45/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.