Enostaven recept, poln okusa!

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 1 rdeč čili

• 400 g ozkih rezancev ali špagetov

• sol

• 2 žlici masla

• 100 ml suhega belega vina

• 125 ml juhe

• 150 g kisle smetane

• 150 g naribanega ementalca

• poper

• 400 g lososovega fileta brez kože

• 1–2 žlici limoninega soka

• ½ šopka drobnjaka

Priprava

Čebulo in česen olupite ter sesekljajte. Čili očistite, po dolgem prepolovite in odstranite semenje. Oplaknite ga pod hladno vodo in ga zrežite na tanke trakove.

Testenine skuhajte al dente po navodilu z embalaže. V loncu segrejte 1 žlico masla. Dodajte čebulo in česen ter ju popražite. Prilijte vino in juho, primešajte kislo smetano ter kuhajte 5 minut. Dodajte nariban sir in ga v omaki med mešanjem raztopite. Omako po okusu solite in poprajte.

Lososa oplaknite, osušite in zrežite na trakove. Skupaj s čilijem jih na 1 žlici masla pecite z vseh strani od 2 do 3 minute. Začinite jih s soljo, poprom in limoninim sokom. Drobnjak oplaknite, osušite in sesekljajte. Testenine odcedite, jih zmešajte z lososom in omako ter posujte z drobnjakom.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 770 kcal, B: 43 g, M: 33 g, OH: 70 g.

Lisa - 15/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.