Jed je odlična za vegetarijance

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici masla
  • 2 stroka česna
  • 120 g sveže oluščene rdeče leče
  • 2 lovorjeva lista
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 1 žajbljevo vejico
  • olje
  • sol
  • poper
  • 500 g testenin metuljčkov
  • parmezan

Priprava

Česen olupite in ga drobno sesekljajte. V ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite česen. Dodajte lečo, lovorjeva lista in juho ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Zavrite in ob občasnem mešanju pustite, da lahno vre približno 10 minut. Lovorjeva lista vzemite iz omake in jo pretlačite s paličnim mešalnikom.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode.

Na vročem olju popecite žajbljeve lističe, jih vzemite iz ponve in jih odcedite na papirnati brisači.

Testenine odcedite in jih zmešajte z omako. Porazdelite jih po krožnikih in jih potresite z nastrganim parmezanom in popraženimi lističi žajblja. Po želji poprašite še s čilijem.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 113 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.