Slastni nadev!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • olivno olje
  • 8 strokov česna
  • 400 g mlete svinjine
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 200 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 1 rumeno papriko
  • 1 rdeč čili
  • sol, sveže mleti črni poper
  • trsni sladkor
  • 8 rezin kruha
  • 1 mlado čebulo
  • 100 g nastrganega sira

Priprava:

1 Čebuli olupite, ju drobno sesekljajte in stekleno popražite na segretem olju. Dodajte 4 stroke sesekljanega česna in jih pražite 5 minut. Nato dodajte še mleto meso in ga med mešanjem pražite 5 minut.

2 Primešajte paradižnikovo mezgo, koščke paradižnikov, sesekljano rumeno papriko in kolesca čilija (nekaj jih prihranite za okrasitev). Vse skupaj naj lahno vre 15 minut, občasno premešajte.

3 V teflonski ponvi zlato popecite rezine kruha. Natrite jih s preostalimi stroki česna in jih nežno solite.

4 Očistite mlado čebulo in jo zrežite na kolesca. Nekaj je prihranite za konec, drugo pa primešajte mletemu mesu. Mešanico razporedite po kruhu in potresite z nastrganim sirom in okrasite s čilijem in mlado čebulo.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.