Nutella in jagode skupaj ustvarjajo božansko kombinacijo!

Sestavine (za pekač velikosti 28 cm):

Biskvit:

  • 500 g nutelle
  • 4 jajca
  • pol skodelice moke

Krema:

  • 400 g kremnega sira
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 liste želatine
  • 50 g bele čokolade

Prvi preliv:

  • 250 g jagod
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 lista želatine
  • 2 žlici jagodne marmelade

Drugi preliv:

  • želatina v prahu (rdeča)
  • 3 žlice sladkorja

Priprava:

Priprava biskvita: Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija. Jajca zmešamo z mešalnikom, da narastejo, in jim dodamo 500 g nutelle ter mešamo toliko časa, dokler se ne dvignejo in dobijo zlate rumene barve. Nato v kremo z žlico dodajamo moko. Ko je testo pripravljeno, ga prelijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem in pečemo v pečici 30 minut. Ko je testo pečeno, ga moramo dobro ohladiti.

Krema: Želatino v lističih pripravimo po navodilih na vrečki. V mešalnik stresemo kremni sir, mu dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Nato v kremo ročno vmešamo želatino. Čisto na koncu kremi dodamo še stopljeno belo čokolado. Kremo razporedimo po torti in jo postavimo na hladno, da se strdi – približno 2 uri.

Prvi preliv: Pripravo preliva začnemo, ko je krema na torti že strjena in čvrsta. Jagode narežemo in jih skupaj s sladkorjem ter nekaj vode kuhamo na štedilniku. Želatino pripravimo po navodilih iz vrečke. Jagode s pomočjo paličnega mešalnika pretlačimo in jim dodamo jagodno marmelado, ki jo vmešamo v jagode in jim šele nato dodamo želatino ter vse skupaj prelijemo po kremi. Torto za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se preliv strdi.

Drugi preliv: Zadnja faza izdelave torte zahteva samo pripravo želatine po navodilih na vrečki. Prelijemo jo prek prvega preliva in znova postavimo v hladilnik, da se želatina strdi. Do fantazije nas loči le še ohlajanje!

Recept je prispevala Nika Košljar, avtorica bloga Niqia bakery (www.niqiabakery.com), ki je sicer magistrica varstvoslovja, ampak slaščičarska pot jo je povsem prevzela, zato boste na njenem blogu našli recepte odličnih slaščic.

Liza - 08/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 08/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.