Zimsko sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 3 jajca
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 1 žličko mletega ingverja
  • 1/2 žličke mletega kardamoma
  • ščepec soli
  • 175 g stopljenega masla
  • 220 ml mleka
  • 1/2 žličke vaniljeve esence

Za kremo:

  • 175 g zmehčanega masla
  • 180 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice brusnične marmelade
  • 50 g odmrznjenih ali svežih brusnic

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva tortna modela (premera 18 cm) obložite s papirjem za peko in ju premažite z maslom.

2 Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja. V drugi skledi zmešajte vse suhe sestavine, jih presejte v jajčno peno in počasi zmešajte. Nato dodajte ohlajeno stopljeno maslo, mleko in vaniljevo esenco.

3 Testo razdelite po pripravljenih modlih, pogladite površino in testo pecite približno 30 minut. Z zobotrebcem preverite, ali je pečeno, nato pa naj se pečeno testo ohladi v modlu.

4 V tem času pripravite kremo. Zmehčano maslo stepite s kremnim namazom in dodajte sladkor, marmelado in odmrznjene ali pa sveže brusnice.

5 Prvi del pečenega testa položite na servirni krož­nik, ga premažite z manjšo količino kreme in jo pokrijte z drugim delom testa. Torto premažite s preostalo kremo in jo okrasite s preostalimi brusnicami.

Liza - 50/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 50/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.