Lahkotna torta...

Za 8 kosov potrebujete:

  • 50 g temne čokolade
  • 40 g masla
  • 180 g mletih bebi piškotov
  • 6 listov želatine
  • 200 g bele čokolade
  • 300 ml kokosovega mleka
  • 500 g pasirane skute

In še:

  • maline
  • svežo meto
  • kokosove kosmiče

Priprava:

1 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Prelijte po bebi piškotih in dobro premešajte. Piškotno mešanico zatisnite od dno tortnega modela (premer 18 cm) in ga postavite v hladilnik.

2 Želatino namočite v hladni vodi. Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Kokosovo mleko malce segrejte in v njem stopite ožeto želatino.

3 Skuti primešajte stopljeno belo čokolado in kokosovo mleko z želatino. Kremo prelijte po piškotnem dnu in torto čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan jo okrasite z malinami in meto, stranice pa potresite z mandljevimi lističi.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.