Čas za sladkanje!

Za 12 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 250 g maslenih piškotov
  • 25 g sladkorja v prahu
  • ščepec mletega cimeta
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g masla

Za kremo:

  • 500 g kremnega smetanovega namaza
  • 250 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka

In še:

  • 200 g rdečega ribeza

Priprava:

1 Zmeljite piškote in jim primešajte sladkor, cimet in mandlje. Vgnetite še kocke masla in mešanico zatisnite ob dno in robove modla.

2 Zmešajte smetanov namaz in kislo smetano, obe vrsti sladkorja, prašek za puding, jajci in rumenjaka. Mešanico razporedite po piškotnem dnu. Pogladite površino in po njej razporedite polovico oplaknjenih jagodk ribeza.

3 Model zavijte v aluminijasto folijo in ga postavite v pekač, ki je do dveh tretjin modla napolnjen z vodo. Torto približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Pečice med peko ne odpirajte.

4 Pečena torta naj se ohladi. Nato jo čez noč postavite v hladilnik. Odstranite obod in torto okrasite s preostalim ribezom.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.