Pogostite vaše najdražje s slastinimi čokoladnimi torticami

Za 10 porcij potrebujete

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 1 žlico sladkorja
  • 4 žlice zmehčanega masla
  • ščepec soli

za nadev:

  • 200 g temne čokolade
  • 1 žlico presejanega kakava
  • 350 ml smetane
  • 2 rumenjaka
  • 200 g penic
  • 100 g neolupljenih mandljev

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Piškote zdrobite in jih zmešajte s sladkorjem, maslom in soljo. Maso porazdelite po enem velikem ali pa dvema manjšima modeloma. V vsakem primeru naj bodo obloženi s papirjem za peko. Testo pecite približno 10 minut. Pečeno testo naj se popolnoma ohladi.

Čokolado stopite v vroči vodni kopeli. V drugi skledi zmešajte smetano in kakav in jo segrejte tik do vretja (ne sme zavreti!). Primešajte še rumenjake in smetano prelijte na stopljeno čokolado ter jo premešajte.

Mandlje popražite v teflonski ponvi, jih lahno potresite s soljo in počakajte, da se ohladijo. Primešajte koščke penic. Potresite po testu (eno pest mešanice prihranite za konec). Mešanico nato prelijte s skoraj celotno količino stopljene čokolade.

Zgornjo površino kolača okrasite z mandlji in penicami in te nakapajte s preostalo čokolado. Ohladite in postrezite.

Čas priprave: približno 50 minut + ohlajanje.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Čarovnija okusa - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.