Sveže, pomladno, sladko...

Za 20 kosov potrebujete:

  • 250 g krhkega testa (gotov izdelek)
  • 100 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 limoni
  • 200 ml smetane
  • maline za okrasitev

Priprava:

1 Testo razdelite na 20 kosov in jih zatisnite ob majhne modelčke za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami in jih razporedite v pekač. Testo približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo v modelčkih, nato pa pečeno testo vzemite iz modelčkov in počakajte, da se popolnoma ohladi.

2 V nepregorno skledo vlijte stopljeno maslo in dodajte sladkor, jajci, limonino lupinico in sok limone. Skledo postavite nad vodno kopel in sestavine mešajte, dokler ne dosežejo 82 stopinj. Nato mešanico precedite in počakajte, da se ohladi. Z njo napolnite pečene tortice in jih postavite v hladilnik, da se krema strdi.

3 Tortice okrasite s stepeno smetano in malinami.

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.