Tudi trdo kuhana jajca je mogoče pripraviti nekoliko drugače.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g masla
  • 3 žlice moke
  • 750 ml mleka
  • 250 ml smetane
  • ščepec mletega belega popra
  • sol
  • 1 žlico kisa
  • sladkor
  • 2 pesti svežega koprca
  • 4 jajca

Priprava:

1 V kozici segrejte maslo in na njem zarumenite moko. Prilijte mleko, hitro stepite in omako med dokaj rednim mešanjem pustite lahko vreti 25 minut.
2 Nato prilijte smetano. Omako začinite s soljo, poprom, kisom in sladkorjem. Premešajte in jo pustite lahno vreti še 5 minut.
3 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca skuhajte v trdo, jih olupite in skupaj s kuhanim krompirjem postrezite k omaki.

Liza - 25/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 25/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.