Tunina je vedno pri roki!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g tunine v olju
  • pest arašidov
  • drobno nastrgano lupinico 1 limone
  • pest sesekljanih lističev peteršilja
  • 50 g drobtin
  • 1 jajce
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 400 g špagetov
  • 500 g paradižnikove omake (gotov izdelek)

Priprava:

1 Odcedite tunino, nekaj olja pa prihranite za pozneje. Pretlačite jo z vilicami, dodajte sesekljane pinjole, lupinico limone, sesekljan peteršilj, drobtine in jajce. Začinite s soljo in poprom, mešanico pregnetite in oblikujte kroglice.

2 Špagete skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V ponev vlijte olje iz pločevinke tunine in na njem zlato popecite kroglice. Nato jih odcedite na kuhinjskem papirju.

3 Segrejte paradižnikovo omako, jo primešajte odcejenim špagetom in povrh razporedite tunine kroglice. Jed lahko potresete še s parmezanom in jo okrasite s svežimi zelišči.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.