Za bližajoče se družinske pojedine...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg jagnječje zarebrnice
  • 60 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 stroke česna
  • 4 vejice timijana
  • 4 vejice rožmarina

Za prilogo:

  • 200 g korenja
  • 1 šalotko
  • 50 g masla
  • 400 g graha
  • 70 g mlade špinače
  • kalčke vodne kreše

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom. Z vejic zelišč potrgajte lističe oziroma iglice in jih polovico potresite po mesu.



2 Meso z vsake strani po 3 minute pecite na olju, nato dodajte še česen in zelišča.



3 Znižajte temperaturo, dodajte maslo in meso nekajkrat oblijte z omako, ki je nastala med peko. Nato ga preložite v pekač, prilijte nastalo zeliščno omako in meso 20 minut pecite v pečici, segreti na 185 stopinj.



4 Olupite korenje, ga po dolgem prepolovite, olupljene šalotke pa zrežite na obročke. V ponvi segrejete maslo in na njem najprej popražite sesekljano šalotko, po 1 minuti pa dodajte še korenje.



5 Vse skupaj dušite približno 5 minut, nato dodajte grah in zelenjavo dušite še 5 minut.



6 Primešajte mlado špinačo, zelenjavo začinite s soljo in poprom ter jo dušite še 2 minuti. Nato zrežite meso na kotlete, jih postrezite z zelenjavo in jed potresite z vodno krešo.

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.