Iščete zamisli za slasten velikonočni obrok, s katerim boste razveselili sorodnike in prijatelje? Morda vam bo všeč velikonočni nadev, ki je lahko povsem samostojna jed.

Za pripravo klasičnega velikonočnega nadeva potrebujete naslednje sestavine:

  • 1 francosko štruco,
  • 5 jajc,
  • 150 ml mleka
  • 400 g prekajene svinjine
  • 1 šopek peteršilja
  • nekaj vejic luštreka
  • sol, sveže mleti poper, muškatni orešček
  • maslo za modelčke

Priprava:

1 Kruh zrežite na majhne kocke in jih stresite v skledo. Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake stepite z mlekom in jih prelijte po kruhu.

2 V tem času zrežite prekajeno meso na srednje debele rezine. Peteršilj in luštrek oplaknite, otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Meso skupaj z zelišči dodajte kruhu in vse skupaj dobro premešajte. Nadev začinite s soljo, poprom in muškatom. Iz beljakov stepite trd sneg in ga vmešajte v pripravljeno mešanico.

3 Namastite model za narastke in vanj porazdelite nadev. 35 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Če bi pred nadevom goste želeli razveseliti z juho, tukaj najdete recept Velikonocno pojedino popestrite s slastno juho

Oba recepta sta iz revije Velikonočna kuhinja, ki vas že čaka na prodajnih policah po celi Sloveniji!

Velikonočna kuhinja