Malce drugačen, a nadvse okusen sendvič!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper 
  • 3 stroke česna
  • olivno olje
  • 2 bageti

Za zelenjavo:

  • 120 g korenja
  • 120 g bele redkve
  • 1 kumaro
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml riževega kisa
  • 100 g majoneze
  • 10 vejic koriandra
  • 1 šop mlade čebule
  • 100 g sladke čili omake

Priprava:

1 Očistite meso, ga z obeh strani začinite s soljo in poprom ter ga natrite s strtim česnom in olivnim oljem. Meso zavijte v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Nato ga z obeh strani 6 minut pecite v teflonski ponvi. Med peko ga nekajkrat obrnite. Po peki naj nekaj časa počiva na krožniku, nato pa ga zrežite na rezine.

2 Olupite korenje, redkev in kumaro ter vse skupaj zrežite na dolge paličice. Vodi dodajte sladkor in kis ter jo zavrite. V njej 20 minut kuhajte korenje in redkev, zadnjih 5 minut pa dodajte še kumaro.

3 Bageti prerežite na pol in ju premažite z majonezo. Obložite z zelenjavo in rezinami mesa ter potresite s sesekljanim koriandrom in mlado čebulo. Nakapajte s kapljicami sladke čili omake in pokrijte z vrhnjimi deli bagete.

Foto: Profimedia

Liza - 21/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.