Sezona žarčkanja je v polnem teku!

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 debelejše rezine vratovine
  • 1/2 žličke grobo mletega popra
  • 1/2 žličke mletega česna
  • sok 1 pomaranče in 1 limete
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 1 žlico sesekljanega svežega origana
  • 4 kuhane koruzne storže
  • 4 pšenične tortilje

Priprava

Meso lahno potolcite s prsti. Poper zmešajte s česnom. S pripravljeno mešanico z obeh strani natrite meso. Posebej zmešajte sok pomaranče in limete, olje in origano. Meso povaljajte še v tej marinadi, skledo pokrijte s folijo in jo postavite na hladno.

Meso pecite na žaru 8 do 10 minut z vsake strani. Nato ga denite na kuhinjsko desko, vse skupaj zavijte v aluminijasto folijo in pustite počivati približno 10 minut. Medtem na žaru popecite koruzo in tortilje. Postrezite skupaj.

Namig: v najboljšem primeru se meso peče kar s prilogo.

Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 8 ur.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.